Socialrådgiveren nr. 14 - 2011

22. september 2011

Inge blev syndebuk
Hun fik dødstrusler, ubehagelige telefonopkald, en Facebook-gruppe opfordrede til en demonstration mod hende, og en net-afstemning ville have hende fyret. Socialrådgiver Inge Gorm Andersen blev symbolet på alt det onde, der var sket for børnene i Brønderslev-sagen.
Læs mere

Vi tror, at verden er bedre, end den er
Børn, der lider, er næsten ubærligt. Så for at holde det ud leder vi ofte efter en syndebuk, siger psykolog og supervisor Janne Østergaard Hagelquist.
Læs mere

Otte ud af ti har flere sager end DS anbefaler
Ny stikprøveundersøgelse viser, at godt 80 procent af socialrådgiverne på jobcentrene overskrider DS’ vejledende sagstal. En del har ansvar for over 200 sager, hvilket DS’ formand kalder uanstændigt.
Læs mere

Lederne kan lokkes til at blive længere
Interessante opgaver, samme ansvarsniveau samt fleksibel og kortere arbejdstid kan holde offentlige ledere i jobbet efter det fyldte 60. år. Vent lidt med kravene, og lad tiden arbejde for jer, siger socialchef Ole Pass.
Læs mere

Kandidaterne kommer
205 videnssultne studerende er i år optaget på kandidatuddannelsen. Det er 70 procent flere end sidste år, og mindst halvdelen er socialrådgivere.
Læs mere

Chefens ros klinger hult
Socialrådgiver Lone Munkeskov fra jobcentret i Gentofte Kommune skriver ny, fast klumme fra beskæftigelsesområdet. Hun glæder sig ikke over ros for at overholde tidsfrister i lovgivningen, fordi det betyder, at hun sylter sagerne på skrivebordet.
Læs Lones klumme

Vi er parate i Esbjerg
I Esbjerg Kommune har vi erfaret, at afdækning af interne arbejdsgange og procedurer skal sættes højt på prioriteringslisten, hvis “God Løsladelse” skal skabe den ønskede effekt for borgeren.
Læs kommentar

Frigiv ressourcer til det faglige arbejde
Effektivisering og økonomisk styring behøver ikke at betyde dårligere socialfagligt arbejde. Sæt den faglige helhedsorienterede indsats i fokus igen og få kompetencerne tilbage til medarbejderne.
Læs kommentar

Ja til ekstra job med mening
Randers Kommune har mange ansatte i ekstraordinære stillinger, og nu vil kommunen næsten fordoble antallet. Tillidsrepræsentanter stiller krav til vilkårene.
Læs 5 hurtige

Debat
Læs debat

Mit liv med vold mod børn
Læs leder
 

Hent bladet som pdf

Socialrådgiveren nr. 14 - 2011

Læs bladet online