Socialrådgiveren nr. 13 - 2011

8. september 2011

I Norge tør de blæse i fløjten
Norske socialrådgivere er sikret ret til, med eller uden navn, offentligt at påpege kritisable forhold på arbejdspladsen. I flere kommuner er de endda garanteret, at et anonymt tip til medierne ikke vil blive “efterforsket”.
Læs mere

Dansk selvcensur stortrives
Socialrådgivere er helst fri for at blande sig i den offentlige debat. Udsigten til nedskæringer og risiko for fyringer får dem til at tie, men professor i offentlig forvaltning opfordrer til whistleblowing.
Læs mere

Forebyggelse virker – og kan betale sig
Kommuner kan spare penge ved at styrke det forebyggende arbejde og ved at anbringe flere børn og unge i plejefamilier frem for på institution. Det konkluderer nye undersøgelser fra KREVI.
Læs mere

Fra alkoholmisbruger til forælder
Familieambulatoriet Thoravej i København behandler forældre med alkoholproblemer. Men de fleste kommer kun, fordi kommunen kræver det, og det stiller særlige krav til motivationsarbejdet.
Læs mere

Frygten gjorde hende ædru
Det var angsten for at miste sin søn, der fik Lisbeth Sørensen til at modtage alkoholbehandling. I dag har hun været ædru i tre år og nyder sit nye liv.
Læs mere

Socialrådgivere måske i Folketinget
En række socialrådgivere kandiderer til folketingsvalget 2011. Socialrådgiveren har talt med tre af dem for at høre, hvorfor de gerne vil i Folketinget.
Læs mere

Klimaforandringer i det sociale arbejde
Socialrådgivere er nødt til at tænke i miljørigtige og bæredygtige baner, når de planlægger fremtiden. Sådan lyder budskabet fra den britiske professor Malcolm Payne, der taler på Socialrådgiverdage 2011.
Læs mere

Fejludbetalinger kan forebygges
Fejl og bedrageri koster sandsynligvis det danske samfund 5-10 milliarder kroner om året, vurderer SFI på baggrund af internationale undersøgelser. Men bedre oplysning kan reducere udgiften, viser erfaringer fra England.
Læs 5 hurtige

Debat
Læs debat

Kære unge fløs
Læs leder
 

Hent bladet som pdf

Socialrådgiveren nr. 13 - 2011

Læs bladet online