Socialrådgiveren nr. 6 - 2011

7. april 2011

Kunsten at gøre karriere
Hvornår har man gang i ‘en karriere’? Hvad vil det overhovedet sige ‘at gøre karriere’? Bevæge sig opad i hierarkierne eller arbejde med det, man brænder for og er god til? Og hvor er der hjælp at hente? Vi har spurgt et par eksperter.
Læs mere

Jeg kan lide at bestemme
Der har stået leder på visitkortet i det meste af 49-årige Anne Steenbergs karriere som socialrådgiver. Ikke fordi hun målrettet har søgt mod toppen – hun trives bare bedst med at være den, som træffer beslutningerne.
Læs mere

Det sidste private jobcenter er lukket
Gribskov Kommune har opgivet at lade et aktieselskab drive kommunens jobcenter. Det er enden på forsøg med at lade private virksomheder stå for denne form for offentlig forvaltning, mener en forsker.
Læs mere

Handicapsocialrådgivere ser økonomien i øjnene
Slunkne kommunekasser truer handicappedes rettigheder, men har også kvalificeret den socialfaglige indsats, viser ny rundspørge. Danske Handicaporganisationer opfordrer flere socialrådgivere til at trodse økonomisk pres og sige fra. 
Læs mere

Flere kommuner på vej med teletolkning
Udover at teletolkning sparer kommunerne penge, giver det en mere neutral tolkning og gør det nemmere at skaffe en tolk hurtigt.
Læs mere

En fagforenings kerne er faget – ikke foreningen
Hvordan opstod fagforeningerne? Hvad er egentlig forskellen på en fagforening og de gule foreninger? Hvornår blev retten til ferie indført, og hvad var startlønnen for en socialrådgiver i 1981? Tag med på en historisk rundtur i udviklingen fra fagforeningernes fødsel til i dag.
Læs mere

Tag jer nu sammen, for dæwlan da…
Er det socialrådgiveres moralske pligt at sige fra, hvis de oplever lovgivning, som rammer borgere urimelig hårdt? Eller skal socialrådgiveren hjælpe borgerne inden for de rammer, som nu en gang gælder? Heftig debat på Dansk Socialrådgiverforenings Facebook-side.
Læs mere

Hemmelighedskræmmeri om statsforvaltningerne
Statsforvaltningerne skal effektiviseres, og i det arbejde involveres direktører og ministerieansatte embedsmænd. Men ikke de socialrådgivere, djøf’ere, hk’ere og psykologer, som arbejder i statsforvaltningerne. Og det er dumt, lyder det fra arbejdsmarkedsprofessor.
Læs mere

Jeg vil kende teorien bag den faglige dialog
Han har været chef i årevis, først i AF-systemet og fra 2007 som jobcenterchef i Vallensbæk. Nu er Dan Tilgreen Nielsen sideløbende gået i gang med socialrådgiveruddannelsen som fjernstudium.
Læs 5 hurtige

Debat
Læs debat

Pas på tillidskløften
Læs leder

 

Hent bladet som pdf

Socialrådgiveren nr. 6 - 2011

Læs bladet online