Socialrådgiveren nr. 7 - 2006

5. april 2006

Skærer sig i frustration
Hver tiende mellem 14 og 16 år har forsøgt at gøre skade på sig selv – problemet er størst blandt pigerne, hvor 17 procent har foretaget mindst én selvskadende handling, oftest ved at skære i sig selv.
Læs mere


Sexmisbrug af børn kan forebygges
Behandling af pædofile kan begrænse seksuelle overgreb mod børn, viser undersøgelse. Men tendensen herhjemme er stadig, at det er ofret, der skal hjælpes, og ikke krænkeren, mener overlæge.
Læs mere


Hjælp til pædofile syltes
Behandling kan begrænse overgreb fra pædofile. Derfor er Red Barnet oprørt over, at en anmodning til sundhedsministeren om hjælp til pædofile har været mere end to år undervejs. Læs mere


Private aktører tjener mest på stærke ledige
Hver tredje ledig er i kontakt med en anden aktør end det offentlige, når de skal finde et job. Tallet vokser og afspejler et markant skift i arbejdsmarkedspolitikken, men kan give bagslag viser internationale erfaringer.
Læs mere


Vision for fusion
En stærkere socialpolitisk profil udfoldet i en tværgående landsforening med egen bestyrelse og sekretariat. Det var et af scenarierne, efter at DS og HK/K havde diskuteret visioner for en mulig fusion.
Læs mere


Mangfoldighed skærper fagligheden
150 socialrådgivere trodsede sne og kulde og mødtes i Rebild Bakker til en dag med det faglige udsyn som omdrejningspunkt.
Læs mere


Hjælp os med at undersøge konsekvenserne
De fleste socialrådgivere, der sidder rundt omkring i kommunerne og arbejder med integrationssager, kan nok godt komme med et bud på, hvordan starthjælpen virker.
Læs mere


Vær varsom med brug af taxaboner
Læs mere


Ulovlig, etnisk diskrimination
Klienter, der egentlig har ret til sociale ydelser, diskrimineres pga. deres etniske baggrund – og modtager altså ingen ydelser. Socialforvaltningerne overser ofte denne ulovlige diskrimination.
Læs mere


Debat
Læs debat


Uddannelse for egen opsparing
Læs leder 
 

Socialrådgiveren nr. 7  - 2006