Socialrådgiveren nr. 3 - 2007

7. februar 2007

Revalidering drukner i 19 paragraffer
I en revalideringssag skal der henvises til 19 forskellige paragraffer i to forskellige love og en bekendtgørelse. På FOA-konference om revalidering lovede folketingspolitikere at fjerne regeltyranniet, som de kaldte “pinligt”.
Læs mere


En usædvanlig karriere
Hun er 71 år, socialrådgiver og stadig i fuld gang på arbejdsmarkedet. I januar gav hun posten som tillidsrepræsentant fra sig, men Lise Lauridsen har nydt den viden og de kontakter, tillidshvervet har givet hende.
Læs mere


Mads Samsing formand for SDS
Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) valgte enstemmigt Mads Samsing som formand på den stiftende generalforsamling.
Læs mere


Tema: Ny sektion for selvstændige i DS
Det de selvstændige socialrådgivere har til fælles, er vilkårene ved at være selvstændige. Her fortæller fem af dem om deres arbejdsliv.
Læs mere

Et spejl af omverdenen
Til trods for kravene til konstant omstilling og udvikling, manglende sikkerhedsnet ved sygdom og andre vilkår ved at være selvstændig sætter Ellen Naldal stor pris på sit arbejdsliv.
Læs mere

Man kan altid starte forfra
Selvom der kan være usikkerhed forbundet med at være selvstændig, er Helen Marcussen glad for at drive egen virksomhed. Og skulle hun få brug for det, er hun ikke i tvivl om, at hun kan få et andet job.
Læs mere

En bevægelse der smitter
Flere og flere socialrådgivere tager springet fra ansættelse til selvstændig virksomhed – en tilværelse, som både rummer frihed og usikkerhed, fortæller formanden for faggruppen af selvstændige, Karen Fabricius Hansen.
Læs mere

Social guide i et fremmed land
Lone Møller startede sin karriere som selvstændig med at lave et visitkort – og på den måde fik hun tydeliggjort, hvad hun var bedst til – nemlig til at rådgive og guide både personer og det offentlige system.
Læs mere

Socialrådgiver i min sjæl
Efter 14 år som selvstændig med mange bolde i luften ligger tanken om et fast socialrådgiverjob Marianne Kibenich ganske fjernt.
Læs mere


Den moderne fattigdom er tabu
Politisk er det lidt besynderligt, at alle står i kø for at hjælpe de svageste, men ingen vil hjælpe de fattige. Mon ikke mange af de svageste også er de fattigste?
Læs mere


Ledige skal ikke være syndebukke
Det er katastrofalt, at regeringen kun gør ledighed til et arbejdsmarkedspolitisk problem, mener adjunkt Janne Hedegaard Hansen, Danmarks Pædagogiske Universitet.
Læs mere


Debat
Læs debat


Samarbejde for børnenes skyld
Læs leder 
 

Socialrådgiveren nr. 3- 2007