Socialrådgiveren nr. 4 - 2007

21. februar 2007

Livsbekræftende at hjælpe døende
Hun er socialrådgiver. Hun lindrer døende patienter og hjælper dem med at acceptere, at de skal herfra. Og det er paradoksalt nok meget livsbekræftende, siger Lisbeth Langkilde, som glæder sig over, at hun har vilkår, der gør, at hun kan gøre sit job godt.
Læs mere


11 minutter i timen
Så lang tid bruger en socialrådgiver i snit på at tale med borgere hver dag. Det er for lidt til en håndholdt indsats, siger Bettina Post, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.
Læs mere


Retssikkerhed og arbejdsmiljø under pres i Holbæk Kommune
95 hotelarbejdspladser truer socialrådgivernes arbejdsmiljø i Holbæk, vurderer DS, som også mener, at det krænker borgernes retssikkerhed, at de skal henvende sig på biblioteket for at tale med en socialrådgiver. Derfor har DS meldt Holbæk Kommune til både Arbejdstilsynet og det kommunale tilsyn.
Læs mere


Arbejdsmedicinsk klinik undersøger stress
Alle medarbejdere i Ikast Kommunes familieafdeling er henvist til arbejdsmedicinsk klinik på grund af stress og dårlig trivsel. Nu håber ledelse og medarbejdere at få dokumentation af, hvad der er galt.
Læs mere


Pisk eller gulerod
Skal de ledige have pisk eller gulerod? Med udgangspunkt i dette fortærskede udtryk tog fire markante aktører temperaturen på beskæftigelsesområdet. Og de var forbavsende enige: Kun de parate kan piskes i arbejde. Og reglerne? Dem skal der luges grundigt ud i.
Læs mere


Tidligere anbragte har brug for efterværn
Ni ud af ti tidligere anbragte har brug for støtte efter anbringelsen. Det vurderer to ålborgensiske socialrådgivere, der har undersøgt over 100 sager.
Læs mere


Når de unge bliver udskrevet til samfundet
Politikerne bag den seneste anbringelsesreform siger det klart i forligsteksten: “Der er enighed blandt partierne om, at efterværnet ikke fungerer godt nok, og det skal blive bedre.”
Læs mere


Skal medlemmerne selv forhandle deres løn?
Ny Løn, kompetenceudvikling, det enkelte medlems mulighed for selv at forhandle løn og ubegrænset fri ved børns sygdom var centrale temaer på hovedbestyrelsens drøftelse af overenskomstforhandlingerne i 2008.
Læs mere


Samarbejdet skal vokse op nedefra
Regionerne har frie tøjler til at søge samarbejde med andre organisationer. Det var konklusionen på hovedbestyrelsens debat om, hvordan DS skal samarbejde med andre organisationer.
Læs mere


Politikken i dag er bedre for de svageste
Hun var kendt som den socialdemokratiske socialminister, hvis hjerte bankede for de svageste og udstødte. Nu er Karen Jespersen skiftet til Venstre. “Fem skarpe” tjekker, om hun stadig er på de svagestes side.
Læs mere


Debat
Læs debat


Kynismen breder sig...
Læs leder
 

Socialrådgiveren nr. 4 - 2007